چرایی عدم توافق روسیه-آمریکا درباره بحران سوریه در 2013 از زبان لاوروف

به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود در دومین اجلاس صلح پاریس، بحران سوریه را ناشی از اقدامات آمریکا در منطقه خاورمیانه نامید و واشنگتن را به کوشش برای جداکردن منطقه شرق رود فرات از خاک سوریه، برای غارت نفت این کشور متهم کرد.

چرایی عدم توافق روسیه-آمریکا درباره بحران سوریه در 2013 از زبان لاوروف

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در ملاقات با ژان-ایو لودریان همتای فرانسوی خود در پاریس، فرایند اوضاع در اوکراین، سوریه و شرایط پیرامون توافق هسته ای با ایران را مورد آنالیز قرار داد.

طبق اطلاعات وزارت خارجه روسیه، ملاقات دوجانبه سرگئی لاوروف و ژان-ایو لودریان روز سه شنبه در حاشیه دومین اجلاس صلح پاریس صورت گرفت. طرفین به گفتگو درباره بعضی مسائل مهم در روابط دوجانبه و همچنین دستورکار بین المللی پرداختند. وزرای خارجه دو کشور اوضاع در سوریه، به خصوص شروع به کار کمیته قانون اساسی سوریه که در ژنو شروع به کار نموده را آنالیز کردند. در این ملاقات همچنین مسئله ثبات راهبردی، لزوم حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته ای ایران و همچنین دورنمای حل و فصل مناقشه داخلی در اوکراین، در مرکز توجه مذاکرات دو طرف قرار داشت.

نقش روسیه بعنوان پلیس دنیای در خاورمیانه منحصراً زاییده تفکر غربی هاست

لاوروف روز سه شنبه همچنین در سخنرانی خویش در اجلاس صلح پاریس اظهار داشت که موضع گیری درباره نقش روسیه بعنوان پلیس دنیای در خاورمیانه، منحصراً از سوی غرب اختراع شده و واقعیت ندارند.

در جریان مباحثات، مجری هیئت مدیره اجلاس از لاوروف خواست تا اظهارات درباره اینکه روسیه ژاندارم خاورمیانه شده است را شرح دهد. وزیر خارجه روسیه گفت: چنین موضع گیری در باره نقش روسیه بعنوان پلیس دنیای منحصراً زاییده تفکر غربی هاست. این منطقه نمی تواند این واقعیاتی که ما در سوریه مشاهده می کنیم را تغییر دهد.

وی تاکید نمود که حضور روسیه در سوریه قانونی و بر اساس درخواست دولت قانونی این کشور و برای مبارزه با تروریسم است و نباید آن را جلوه ای از استعمار جدید نامید.

در این رابطه لاوروف با یادآوری اینکه بحران در سوریه در پی جنایاتی که کشورهای غربی در خاورمیانه مرتکب شدند، شروع شد، اضافه نمود: آیا زمانی را به یاد دارید که جورج بوش پسر (رئیس جمهوری سابق آمریکا) از پیروزی دموکراسی در عراق اطلاع داد؟ بیاد دارید که در آنجا چه اتفاقاتی افتاد؟ بعد از حمله آمریکا به عراق در سال 2003 گروه تروریستی داعش تاسیس شد و ابوبکر البغدادی از زندان آمریکایی ها فرار نموده و یکی از رهبران خلیفه گری داعش شد. تجاوز نظامی غرب به لیبی هم چندین موج اقدامات تروریستی در آفریقا و سیل مهاجرت غیرقانونی به اروپا را بوجود آورد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: و زمانی که دولت سوریه عملاً توسط تروریست ها در حال سرنگونی بود و رئیس جمهوری بشار اسد از روسیه تقاضای یاری کرد، ما مسلماً به این درخواست پاسخ مثبت دادیم و به نظر من، ما تصمیم درستی گرفتیم. برای اینکه به غیر از ایتان ادلب و چند منطقه در شرق رود فرات، تروریست ها بطور کامل کنترل خود بر این کشور را از دست داده و اکنون دولت سوریه راهنمایی امور کشور خود را در دست دارد.

لاوروف در پاسخ به سئوال مضاعفی در این باره که بدین ترتیب به عقیده وی، غرب مقصر این بحران است؟ گفت: مسلماً نه. فقط اشتباهات غرب عامل این مسائل شده است.

وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود تاکید نمود که این کشور هرگز سیاست خارجی خود را برای تصفیه حساب با ایالات متحده در مسائلی که به حل و فصل اوضاع در سوریه مربوط می گردد، برنامه ریزی نمی نماید. روسیه در شرق با همه طرفین مصاحبه می نماید و در رابطه با سوریه، مسکو هم با دولت این کشور، هم با مخالفان دمشق و مسلماً هم با آمریکایی مذاکره می نماید.

شرح لاوروف درباره علت عدم توافق روسیه و آمریکا برای حل بحران سوریه در سال 2013

وی یادآور شد: ما در سال 2013 بسیار نزدیک به امضای توافقنامه ای با ایالات متحده برای چگونگی حل و فصل مناقشه سوریه بودیم. توافقی که من با جان کری امضاء کردم شامل آن بود که نیروهای دولتی سوریه هیچ عملیات هوایی انجام ندهند و هر عملیاتی از سوی روسیه و آمریکا با موافقت طرفین صورت بگیرد و ما حق وتو درباره عملیات یکدیگر را نیز داشتیم.

لاوروف اضافه نمود: تنها شرط این بود که آمریکا خط مشی دقیقی را بین گروه تروریستی جبهه النصره و دیگر گروه های مخالف مسلح سوری اجرا نموده و آنها را از یکدیگر تفکیک دهد. ولی آنها این کار را نکردند. تجربه سال های اخیز ثابت نموده که واشنگتن همچنان از این تروریست ها حمایت می نماید، به رغم اینکه این گروه در خود ایالات متحده یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

کوشش آمریکا برای جداسازی بخشی از خاک سوریه برای کنترل بر میادین نفتی این کشور

وزیر خارجه روسیه اظهار داشت که اقدامات آمریکا برای جداسازی مناطق شرقی رود فرات از سایر مناطق خاک سوریه با هدف ادامه کنترل بر میادین نفتی این کشور صورت می گیرد.

وی گفت: آمریکا بطور کامل ضرورت تحقق پیشنهادات روسیه برای مدرنیزه سازی زیرساختارهای سوریه برای فرام شدن شرایط بازگشت پناهجویان سوری به کشورشان را رد نموده و همه شرکای خود در اتحادیه اروپا و کشورهای منطقه را نیز از این کار و سرمایه گذاری در طرح های دولت سوریه در این زمینه منع نموده است. از سوی دیگر، آنها در مناطق شرق رود فرات همه کوشش خود را بکار بسته اند تا ساختارهای شبه دولتی ایجاد نمایند و از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس هم خواسته اند تا در این طرح ها سرمایه گذاری نمایند تا قدرت نمودهای محلی افزایش یابد. این اقدامات تنها یک هدف را دنبال می نماید و آن جدا کردن این بخش از خاک سوریه و کنترل بر منابع نفتی این منطقه است.

به گفته وی، روسیه خواهان آن است تا مسائل در شرق رود فرات، بر اساس مشارکت بین دولت سوریه و ترکیه حل و فصل گردد و مسکو به برقراری این تماس ها یاری خواهد نمود.

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه مصاحبه بین مقامات دمشق و نمودها نیز لازم است، اضافه نمود: نمودهای سوری باید در مصاحبههای سیاسی در کشورشان مشارکت داشته باشند، ولی آنها باید در این راستا از خود سازگاری هم نشان بدهند. اگر از شروع مناقه آنها تصمیم گرفتند که تحت حمایت آمریکا، اقدام نمایند، این تصمیم به خود آنها مربوط می گردد. ما کوشش کردیم تا به آنها شرح دهیم که مصاحبه با مقامات دمشق تا چه اندازه اهمیت دارد. ولی آنها معتقد بودند که تا ابد می توانند تحت حمایت آمریکا باقی بمانند.

شوخی لاوروف درباره آماده شدن روسیه برای انتخابات سال 2020 در آمریکا

سرگئی لاوروف در سخنرانی خود در اجلاس صلح پاریس، همچنین در پاسخ به سئوالی در این باره که آیا روسیه در حال آماده کردن خود برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 در ایالات متحده است؟، به شوخی گفت: نگران نباشید، ما این مشکل را حل و فصل خواهیم کرد.

وزیر خارجه روسیه همچنین یادآور شد که عجیب است هنوز روسیه به دخالت در حوادث داخلی در بولیوی متهم نشده و این مسئله گویای آن است که غرب در حال تجدیدنظر د باره برنامه ژئوپلیتیکی خود است.

لاوروف در پاسخ به سئوالی درباره ارزیابی اوضاع داخلی کنونی در عراق و لبنان گفت: در روسیه به این مسئله دیگر عادت نموده اند که مسکو دائماً به علاقه مندی به اتفاقات مختلف در دنیا متهم می گردد، از قضیه مسمومیت در سالزبری انگلیس گرفته تا فرایند برگزیت و اعتراضات مردمی در کاتالونیا. اخیراً ما در دست داشتن در اوضاع شیلی هم متهم شدیم و دقیقا به همین دلیل نشست سران اتحادیه مالی آسیا-اقیانوس آرام لغو شد. و فهرست این اتهامات ادامه دارد.

وی اضافه نمود: جالب است هنوز صحبتی درباره حوادث رخ داده در عراق، لبنان و بولیوی نشده و بسیار عجیب است که ما را به دست داشتن در حوادث بولیوی متهم ننموده اند. این به معنای آن است که یک برنامه ژئوپلیتیکی در دستورکار قرار گرفته است.

افزایش نمایندگان غربی مسائل در شورای امنیت را برطرف نخواهد نمود

سرگئی لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: اصلی ترین ایراد در شورای امنیت سازمان ملل، کمبود نمایندگان کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین است و این مشکل باید حل و فصل گردد. افزایش نمایندگان کشورهای غربی یاریی به این موضوع ننموده و ارزش اضافه نموده ای نخواهد بود. ضمن اینکه غرب در حال حاضر هم یک سوم آراء شورای امنیت را در اختیار دارد.

وزیر خارجه روسیه همچنین تاکید نمود که مسکو و سایر کشورهای عضو گروه بریکس مخالف استفاده ابزاری از اعمال ترحیم ها بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل هستند و خواهان حل و فصل مسائل دنیای صرفاً به وسیله مصاحبه بوده و معتقدند که هر گونه توافقی درباره مسائل مهم بین المللی باید با مشارکت همه طرفین علاقه مند و نقش آفرین و مطابق با ضوابط حقوقی شناخته شده در دنیا صورت بگیرد.

به گفته وی، گروه بریکس توان بالقوه برای ایفای نقش ثبات دهنده در عرصه بین المللی را دارد و بسیار مهم است که مواضع کشورهای عضو این گروه درباره اکثر مسائل دنیای و منطقه ای یا کاملاً منطبق و یا بسیار نزدیک به یکدیگر است.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 16 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: wallpaper7.ir شناسه مطلب: 1513

به "چرایی عدم توافق روسیه-آمریکا درباره بحران سوریه در 2013 از زبان لاوروف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرایی عدم توافق روسیه-آمریکا درباره بحران سوریه در 2013 از زبان لاوروف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید